Joyce van den Berg

Joyce van den Berg (Zeist, 1977) is landschapsarchitect. Zij studeerde in 2000 cum laude af aan de Hogeschool Larenstein en in 2007, eveneens cum laude, aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam. De afgelopen jaren werkte zij als projectleider en ontwerper voor de gemeente Amsterdam. Ook kreeg zij diverse opdrachten van bureaus voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, en werkte zij voor West 8 en MTD.

In 2008 richtte zij Studio Berg op (toen nog onder de naam vandenbergLANDSCAPE), waarin zij onder meer samenwerkt met architect en fotograaf Nina Kopp. De solotentoonstelling ‘Neues Licht auf das Sperrgebiet’, die zij in 2009 presenteerde in het Deutsches Architektur Zentrum in Berlijn, bracht haar internationale bekendheid. In het kader van dit project introduceerde zij het begrip ‘traumalandschap’, dat inmiddels is gepatenteerd.

Van den Berg geeft regelmatig lezingen en is gastdocent en visiting critic aan de Academie van Bouwkunst. Ook is zij als adviseur verbonden aan het Knooppunt Innovatief Groen in de provincie Noord-Brabant. Joyce van den Berg woont en werkt in Amsterdam.